Posts tagged "videoklip"
Félreértés minden, amit látsz Önreflexió, hitelesség és virtuális jelenlét a Beatles filmjeiben és videoklipjeiben

Félreértés minden, amit látsz
Önreflexió, hitelesség és virtuális jelenlét a Beatles filmjeiben és videoklipjeiben

Manapság már közhelynek számít, hogy a Beatles mozgóképi munkásságának köszönhetjük a mai értelemben vett videoklip-esztétikát. Tanulmányomban a zenekar audiovizuális önreprezentációját és a szociokulturális közegben kialakított perszónáját vizsgálom.
„A mi agyunk téves kapcsolás”: az új hullám találkozása az új érzékenységgel

„A mi agyunk téves kapcsolás”:
az új hullám találkozása az új érzékenységgel

Jelen tanulmány az új érzékenység laza narratívájú filmjeit vizsgálja, amelyekben az 1980-as évek budapesti underground zenei szcénájának legjelentősebb előadói és zenekarai szerepelnek.
„Here she comes, surreal in her crown.” Szarajevó ostroma és a Miss Sarajevo klipváltozatai

„Here she comes, surreal in her crown.”
Szarajevó ostroma és a Miss Sarajevo klipváltozatai

Esettanulmányomban arra vállalkozom, hogy az MTV-érában készült Miss Sarajevo-videoklipek immár 23 éves történetének kérdését a pop-rockzene – kiemelten az ún. protest songok – és a videoklipek kontextusaiban vizsgáljam.
Tracklistából narratív film

Tracklistából narratív film

A Baby Driver (Nyomd, Bébi, nyomd! Edgar Wright, 2017) című filmben a videoklipes forma ötvöződik a műfaji és narratív sémákkal. Dolgozatom célja az említett, a filmben központi szerepet játszó három elemnek és egymáshoz való viszonyaiknak a vizsgálata.
Videoklip-történetek és a webkettes „pop-promó”

Videoklip-történetek és a webkettes „pop-promó”

„Internet killed the video star” [az internet megölte a videoklipsztárt] – hangzik el újra és újra a 2000. június 6-án a shockwave.com-on közzétett, az eStudio által gyártott és a The Broad Band (Mark Cohn és Ken Martin) által előadott dalban. Ez a dal a popzene és/vagy a videoklipek történetében kicsit is jártas hallgató-néző számára nyilvánvalóan ...